Des de el Grup de Treball d’Al·lèrgia de la Societat Catalana de Pediatria s’ha organitzat el Primer Taller d’Anafilaxi de la Societat Catalana de Pediatria dirigit a Pediatres d’Atenció Primària i Hospitalària. El Dr. Felipe Thorndike de la Unitat d’Al·lergologia Pediàtrica del Servei de Pediatria de l’Hospital Universitari General de Catalunya ha participat juntament amb d’altres professionals com la Dra. Núria Cortés de la Unitat d’ Al·lergologia Pediàtrica de l’Hospital Universitari Mútua de Terrassa, la Dra. Mònica Piquer del Servei d’Al·lergologia i Immunologia Clínica de l’Hospital Sant Joan De Déu, i el Dr. Juan Manuel Gómez de la Unitat d’Al·lergologia Pediàtrica de l’Hospital Vall d’Hebron, tots membres del Grup de Treball d’Al·lèrgia de la Societat Catalana de Pediatria.

Durant el taller que ha tingut lloc el mes de novembre, s’han revisat el criteris diagnòstics actuals d’anafilaxi, com reconèixer els símptomes i el tractament de forma precoç amb Adrenalina intramuscular, utilitzant casos clínics interactius amb els participants. També s’ha portat a terme una part pràctica amb la utilització d’autoinjectors d’adrenalina reals.


Unitat de Pediatria de l’Hospital en el Primer Taller Anafilaxi de la Societat Catalana de PediatriaUnitat de Pediatria de l’Hospital en el Primer Taller Anafilaxi de la Societat Catalana de Pediatria