La importància de la investigació

La investigació és un dels pilars bàsics de la medicina, ja que ens permet adquirir nous coneixements i resoldre interrogants científics que ajuden en prevenir, diagnosticar o tractar símptomes d’una malaltia.

La investigació constitueix un dels pilars bàsics del Grup Quirónsalud. L’aposta clara de l’organització pel foment de la investigació es tradueix en el fort compromís dels nostres professionals per oferir als seus pacients els millors i més innovadors tractaments.

El nostre objectiu és sempre el pacient, i per tant conjuguem assistència i investigació per poder oferir les millors alternatives terapèutiques d’una forma personalitzada.

La investigació desenvolupada dins del Departament corporatiu d’I+D+i se centra en la resolució de preguntes clíniques, per equips multidisciplinars que treballen de manera estable en Grup Hospitalari Quirónsalud: especialistes clínics, enginyers, físics, patòlegs, etc. optimitzant l’ús dels recursos disponibles al seu servei i sempre orientat cap al desenvolupament de solucions en benefici del pacient dels nostres hospitals.


Què és un assaig clínic?

Els assajos clínics són estudis d’investigació que ajuden als professionals mèdics a descobrir si el fàrmac que s’està investigant és segur i pot ajudar a prevenir, detectar o tractar malalties.

En l’actualitat, el desenvolupament d’un nou fàrmac ha de passar per les següents fases: investigació bàsica, assajos preclínics i assajos clínics. La investigació bàsica comença amb l’avaluació de la malaltia a la qual es vol fer front, identificant-ne el seu origen i com funciona. Gràcies a això s’identifiquen dianes terapèutiques les quals podran formar part de futurs tractaments. Un cop desenvolupats aquests "pre-fàrmacs", comencen els assajos preclínics, basats en la investigació traslacional, l’objectiu de la qual és el d’esbrinar si un fàrmac és segur i no produeix efectes adversos que posin en perill a les persones. Un cop superada aquesta etapa, es presenta una sol·licitud a les autoritats sanitàries per poder començar els assajos clínics aplicats a pacients.

Els assajos clínics estan organitzats en diferents fases, cadascuna de les quals està enfocada envers un objectiu concret.


Vols participar en un assaig clínic?

Accedeix al cercador d’assajos clínicsEste enlace se abrirá en una ventana nueva

Per participar en un estudi has de complir una sèrie de criteris (malaltia, estat general de salut, resultats de proves...). Un cop confirmat el seu compliment, la decisió de participar només la pots prendre tu. Igualment, la decisió de no continuar participant és teva i pots interrompre la teva participació sempre que així ho sol·licitis.

Si decideixes participar-hi acudiràs a l’hospital de manera habitual per a que els metges puguin fer-te un seguiment proper del funcionament del fàrmac en estudi.