Cáncer de colon


El cáncer de colonEste enlace se abrirá en una ventana nueva és el segon tumor més freqüent a la població espanyola. Els avenços científics i tecnològics ofereixen als pacients tractaments cada cop més efectius. Els símptomes més freqüents solen ser hemorràgia amb la femta, diarrea o restrenyiment, pèrdua de pes o dolor abdominal. És fonamental fer un diagnòstic precoç per aconseguir un tractament curatiu.


Actualment la cirurgia és el pilar fonamental per al tractament del càncer de còlon que permet la curació dels pacients i consisteix en la resecció radical del tumor per permetre la curació de la malaltia.


Gràcies a cirurgians pioners com Dr. de Lacy, cirurgià gastrointestinal referent a nivell mundial i director de l'IQL (Institut Quirúrgic Lacy de l'Hospital Quirónsalud Barcelona) s'han millorat els resultats a la cirurgia del càncer de còlon implementant i desenvolupant noves tècniques quirúrgiques a nivell mundial formant una nova generació de cirurgians.


Ha aconseguit establir la cirurgia laparoscòpica (que permet operar accedint al tumor a través de petites incisions que mesuren entre 5 i 12 mil·límetres de diàmetre) com la tècnica d'elecció al càncer de còlon permetent un menor dolor postoperatori, un inici de la dieta de forma precoç, més ràpida recuperació i menys temps d'hospitalització per als pacients; també ha estat el precursor de l'ús de tècniques a través d'orificis naturals com el recte o la vagina per permetre que dos equips quirúrgics treballin simultàniament disminuint el temps quirúrgic i evitant incisions innecessàries a l'abdomen.


Alhora ha optimitzat la qualitat de la cirurgia implementant la tecnologia més avançada per als procediments quirúrgics com l'ús de pantalles en tercera dimensió, l'ús de la cirurgia robòtica, dispositius electrònics que permeten tallar i cauteritzar teixits, dispositius per a anastomosi d'última generació (sutures mecàniques per reconstruir la continuïtat de l'intestí).


Tot això juntament amb la creació del seu equip humà, permeten oferir un servei integral basat en la innovació, la sostenibilitat i la qualitat total.