El Comitè d'Ètica Assistencial és un òrgan consultiu de composició multidisciplinària que integra diverses ideologies morals de l'entorn sanitari.


La seva funció consisteix a ajudar als ciutadans i als professionals de la salut a orientar la seva actuació en aquells casos en què hi hagi conflictes morals en la pràctica clínica, en el marc del respecte per la dignitat de la persona i dels drets humans.


Després de dos anys de treballar com a Comissió Promotora del Comitè d'Ètica Assistencial del Hospital Universitari Dexeus, Centre Mèdic Teknon i Hospital Quirónsalud Barcelona, en 2015 la Direcció General d'Ordenació i Regulació Sanitàries del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya va acreditar als tres centres hospitalaris per a constituir definitivament el comitè aprovant les seves normes de funcionament intern.

Poc després es va afegir l'hospital El Pilar, quedant el comitè d'ètica assistencial com a referent per als quatre hospitals del grup Quirónsalud de Barcelona.


Funcions del comitè:

  • Assessorar en la resolució de casos difícils de la pràctica assistencial que plantegin conflictes de valors morals o espirituals per a les diferents conviccions individuals dels implicats.
  • Elaborar guies, protocols o recomanacions amb les pautes d'actuació que facilitin l'abordatge de situacions freqüents que poden originar dilemes ètics a l'hora d'actuar.
  • Col·laborar en la formació en matèria de bioètica dels professionals dels 4 centres