Contacte amb el Servei de Pediatria

Responsable: IDCQ HOSPITALES Y SANIDAD S.L.U. Carrer Zurbarán 28, Madrid (28010) Dades de contacte DPO: DPO@quironsalud.es Finalitat: Atendre correctament la seva petició d’informació. Procedència: Propi interessat. Legitimació: Interès legítim en respondre als seus dubtes i gestionar les seves cites. Destinataris: Les dades personals no seran comunicades a tercers excepte obligació legal o previ consentiment de l'interessat. Drets: Podrà exercir els drets d’accés, rectificació, supressió, oposició, portabilitat i limitació del tractament, com s'explica en la Informació Addicional.

La displàsia broncopulmonar (DBP) és una patologia dels pulmons pròpia de nens que han estat prematurs extrems (nascuts amb menys de 32 setmanes, encara que la majoria dels que la desenvolupen van néixer abans de les 28 setmanes). Es deu a la immaduresa dels pulmons en néixer, juntament amb factors externs que incideixen sobre el pulmó i produeixen una inflamació crònica, i que de vegades s'inicien intraúter: infeccions, ventilació assistida, manca de líquid amniòtic abans del part). Com més prematur va ser el nen i més problemes respiratoris va tenir en els seus primers dies de vida, més gran és el risc de BDP. A Espanya, un 30% dels nens nascuts amb menys de 28 setmanes són diagnosticats de DBP.

La DBP provoca fatiga en respirar, i, segons el grau, incapacitat per mantenir una oxigenació correcta. En aquests casos cal donar oxigen suplementari (amb ulleres). Altres tractaments que se solen donar de forma intermitent són els corticoides i els broncodilatadors inhalats, i de vegades corticoides per via oral.