La cirurgia oral i maxil·lofacial és una especialitat mèdica que engloba totes aquelles tècniques quirúrgiques utilitzades per tractar malalties dels teixits tous i durs de la cavitat oral, generalment utilitzant anestèsia locorregional; això vol dir que, tot i ser complexos, els pacients poden tractar-se de forma ambulatòria en la majoria dels casos.

Entre ells és molt freqüent el tractament dels problemes dels carenes, popularment denominats queixals del judici. Altres intervencions freqüents són les extraccions de restes d'altres dents incloses, fenestracions per a tractaments ortodòntics, correcció de frenets etc. Als ossos maxil·lars la freqüència d'aparició de quists i tumors és molt més gran que en altres ossos a causa de la presència de les dents. La major part dels quists són d'origen dental, uns de tipus inflamatori i els altres del desenvolupament. Els tumors són molt més rars.

El servei de l'Hospital Quirónsalud Badalona aborda una àmplia gamma de patologies, des d'extraccions dentals i cirurgia d'implants fins a procediments complexos reconstructius en casos de trauma facial i malformacions congènites. Els cirurgians orals i maxil·lofacials també col·laboren amb especialistes en ortodòncia per planificar i executar tractaments coordinats.

A més de la cirurgia, l'equip d'odontologia s'encarrega de la cura dental preventiva i restaurativa. Ofereixen serveis que van des de neteges dentals i obturacions fins a tractaments d'endodòncia i pròtesis dentals, amb un enfocament per mantenir la salut bucal dels pacients.

En conjunt, el servei de Cirurgia Oral i Maxil·lofacial i Odontologia de l'Hospital Quirónsalud Badalona s'esforça per proporcionar una atenció integral i coordinada per abordar una varietat de necessitats dentals i maxil·lofacials, promovent la salut i el benestar dels pacients en totes les etapes del seu tractament.