La Unitat de Risc Cardiovascular de la Clínica del Vallès, a càrrec d'especialistes en Medicina Interna, és una unitat funcional altament especialitzada en el diagnòstic i prevenció de la malaltia vascular mitjançant la quantificació del risc cardiovascular i el tractament de forma conjunta dels factors de risc vascular:

  • Hipertensió
  • Hipercolesterolèmia
  • Diabetes Mellitus
  • Obesitat
  • Tabaquisme

Les malalties cardiovasculars causen més de 17 milions de morts al món cada any. Són la principal causa de mort al món occidental i representen gairebé la meitat de totes les morts a Espanya.

Dins de les malalties cardiovasculars destaquen la malaltia coronària (infart agut de miocardi, angina de pit), la malaltia cerebrovascular (ictus isquèmics o hemorràgics), la insuficiència renal crònica i l'arteriopatia de les extremitats inferiors.

Els objectius de la unitat són prevenir l'aparició de la malaltia cardiovascular (prevenció primària), així com prevenir l'aparició de nous esdeveniments vasculars en el cas que la malaltia ja hagi estat diagnosticada (prevenció secundària). Per tant, es planteja com una unitat oberta a altres especialitats amb les quals cal la seva interrelació en funció de les característiques clíniques dels pacients.

Per tant, si vostè té antecedents familiars de malaltia cardíaca o cerebral, colesterol alt, fuma, té obesitat o sobrepès, hipertensió arterial, és diabètic i no realitza activitat física, pot beneficiar-se de la valoració integral de la Unitat de Risc Cardiovascular de la Clínica del Vallès.