A finals de novembre del 2009 es va inaugurar oficialment l'Hospital Quirónsalud del Vallès que conserva l'estructura de l'edifici antic sobre el qual s'ha desenvolupat una rehabilitació integral. S´ha construït una nova façana i la distribució de l´interior s´ha realitzat d´acord amb els criteris hospitalaris més nous. El resultat és un centre hospitalari modern, atractiu i adaptat a les necessitats actuals, amb equipaments mèdics d´última tecnologia i una qualitat hotelera d´alt nivell.

L'Hospital Quirónsalud del Vallès té una superfície total de 18.721 m2 distribuïts en vuit plantes. L'edifici consta de set plantes més un edifici annex amb un aparcament de quatre plantes amb capacitat per 200 vehicles ia la primera planta hi ha ubicat el Servei de Diagnòstic per la Imatge i serveis hospitalaris. En total, l'Hospital té una capacitat de 71 habitacions individuals, útils i en funcionament.


Hospitalització
Amb una capacitat de 71 habitacions individuals, útils i en funcionament


Quiròfans
4 Cirurgia amb Ingrés
2 Cirurgia Ambulatòria
8 Unitats de Cures sense Ingrés (UCSI) Boxes
1 Cirurgia Menor

Rehabilitació
6 Boxes

Radiologia
5 Convencional
3 Altres tipus de Diagnòstic per la Imatge
1 TAC
1 Ressonància Magnètica

Urgències
5 Boxes Adults
1 Boxes Pediatria

Consultes
25 Consultes
1 Consulta d'Infermeria
4 Gabinets d'Exploració i 24 consultoris per a totes les especialitats mèdiques i quirúrgiques així com el Servei d'Urgències.
La distribució de les plantes dels dos edificis de l'Hospital Quirónsalud del Vallès és la següent:

Edifici Annex:

Aparcament soterrani amb 4 plantes amb capacitat per a 200 places

Planta -1: Servei de Diagnòstic per la Imatge i serveis hospitalaris. Rehabilitació (6 boxes)

Edifici Principal:

Instalaciones y serviciosInstalaciones y serviciosPlanta baixa: Recepció, Servei d'Urgències amb 6 boxes, laboratori, consultoris, cafeteria i Admissions.

Planta primera: Direcció, 24 consultoris i els gabinets de proves diagnòstiques i exploratòries.

Planta segona: 2 quiròfans de cirurgia major ambulatòria, 1 quiròfan de cirurgia menor ambulatòria, 1 sala de pre i postanestèsia, 2 sales d'endoscòpia i la Unitat de Cirurgia Sense Ingrés (UCSI) amb 8 boxs.

Planta tercera: Bloc quirúrgic amb 4 quiròfans de cirurgia major hospitalària i sala de vigilància quirúrgica monitoritzada.

Hospitalització amb 71 habitacions individuals


La rehabilitació integral de l'edifici ha comportat un pas endavant important pel que fa a la responsabilitat i el compromís amb el medi ambient. Entre les mesures adoptades destaca:

La col·locació de làmines de fusta a la façana principal, per protegir la calor a l'estiu i facilitar la calor del sol a l'hivern.
La instal·lació de panells solars tèrmics (105 m2 que aporten fins al 50% del consum anual daigua calenta).
La instal·lació de panells solars fotovoltaics (300 m2 de panells que produeixen anualment 22.500 kw/h delectricitat).
La instal·lació de climatitzadors free cooling que suposen un estalvi del 15% al total d'energia consumida per la refrigeració de l'hospital.
La instal·lació de sistemes de recuperació daigües pluvials i aigües grises (dutxes i lavabos).
La utilització de fusta tecnològica, material no contaminant produït a partir de pi i roure procedent de la neteja dels boscos, que és molt duradora, resistent i reciclable i evita la tala d'arbres.