L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha inaugurat el nou Hospital Quirónsalud Badalona en un acte institucional que ha servit per donar-li la benvinguda, després d’un mes de la seva posada en funcionament. L’esdeveniment ha comptat amb la presència del gerent del Departament de Salut de la Regió Metropolitana Nord, Arturo Míguez, diverses autoritats locals i una nodrida representació del teixit social i empresarial de la ciutat de Badalona.

L’alcalde Albiol, que ja havia visitat les instal·lacions en l’obertura de l’hospital, ha recalcat la importància que té per Badalona tenir un equipament de "qualitat i amb la última tecnologia". També s’ha mostrat satisfet del compromís que havia adquirit amb el grup hospitalari d’incorporar la paraula "Badalona" al nom de l’hospital: un "orgull per la ciutat", ha assenyalat.


Primer mes de vida

El nou hospital, el vuitè centre del grup Quirónsalud a Catalunya, va obrir al públic el passat 2 d’octubre i durant aquest temps ha realitzat més de 2.500 procediments diagnòstics i terapèutics, un total de 1.500 visites mèdiques, 600 serveis d’urgència i més d’un centenar d’hospitalitzacions a planta i UCI. Pel gerent de Quirónsalud Badalona, el dr. Josep Lluís Vega, les xifres han superat les expectatives de confiança i bona acollida per part de la ciutadania. Vega, en el seu discurs, ha volgut agrair la implicació de tots els equips que han treballat amb "il·lusió i vocació" durant els primer mes de vida de l’hospital que ha suposat la creació de més de 400 llocs de treball.


35 especialitats mèdiques i 6 quiròfans

El nou hospital disposa d´una cartera assistencial completa amb 35 especialitats mèdiques i quirúrgiques i les millors infraestructures: consultes externes, quiròfans i hospitalització. En total, el nou hospital compta amb 72 habitacions individuals (4 d'elles, suites), 6 quiròfans, 6 boxes UCI, 12 boxes REA, 10 habitacions d'hospital de dia quirúrgic, 36 consultes, 2 sales d'endoscòpia i una àrea completa de diagnòstic per la imatge amb una dotació completa: ressonància magnètica, TAC, radiologia convencional, ecògraf, mamògraf, densitometria i ortopantomografia. Pel que fa a les urgències mèdiques, el nou Hospital Quirónsalud Badalona tindrà una àrea de més de 600 metres quadrats que permetrà separar els adults de les urgències pediàtriques.