nuevo servicio de Teledermatología para acelerar el diagnóstico dermatológico Badalonanuevo servicio de Teledermatología para acelerar el diagnóstico dermatológico Badalona

La dermatologia és un dels àmbits sanitaris en què la digitalització està avançant de manera més notable, a més de ser també una de les especialitats més demandades. Agilitzar el diagnòstic de lesions dermatològiques que puguin resultar sospitoses de càncer de pell i que requereixen una avaluació urgent és el principal objectiu de la Unitat de Dermatologia de l'Hospital Quirónsalud Badalona, per això el centre ha posat en marxa un nou servei de Teledermatologia d'Alta Resolució.


El nou servei de Teledermatologia d'Alta Resolució permet disminuir el temps d'espera i citació dels pacients dermatològics, oferint-los una alternativa a la consulta convencional, però igual de fiable en el diagnòstic i amb un informe mèdic elaborat per un dermatòleg tan sols 48h després de la teva visita. Es tracta d'un servei que ofereix un gran avantatge per al pacient, que té a la vostra disposició un diagnòstic professional en un període molt curt de temps.


Una millora en l'experiència del pacient


Gràcies a aquest nou servei, els pacients poden sol·licitar una consulta en Teledermatologia on personal d'Infermeria especialment format per a la presa d'imatges dermatoscòpiques fotografiarà la lesió amb un dermatoscopi i realitzarà un qüestionari mèdic al pacient. Un cop presa la imatge, en un termini de 48 hores, un dermatòleg haurà valorat i emès un diagnòstic, així com el corresponent tractament, recepta electrònica o indicació quirúrgica, si fos necessari. A través del Portal del Pacient - Mi Quirónsalud, el pacient rebrà còmodament i sense més desplaçaments els resultats i les possibles cites per a les consultes següents que consideri l'especialista.

El servei permet analitzar qualsevol lesió o quadre dermatològic excepte lesions subcutànies, quadres del cabell o cuir cabellut i casos que presentin més de cinc lesions a analitzar.


Per a una valoració urgent


El servei de Teledermatologia complementa, així, el de consultes presencials de Dermatologia, que seguirà estant disponible per a tots aquells pacients que requereixin una consulta presencial convencional. Gràcies a la implantació d'aquest nou servei, la Unitat de Dermatologia del centre aconsegueix una capacitat d'atenció més gran als seus pacients i disminueix l'espera d'aquells que requereixin una valoració urgent, ja que permet prioritzar els pacients que requereixen atenció preferent en funció de la seva patologia. Així doncs, aquest nou servei permet a l'Hospital Quirónsalud Badalona seguir millorant l'atenció que brinda als seus pacients, intervenint amb més agilitat en els casos dermatològics la patologia dels quals ho requereixi, augmentant la detecció precoç de possibles lesions malignes.


Etiquetes: Teledermatología