L'Hospital del Pilar del grup Quirónsalud ha posat en marxa una iniciativa per reduir l'ansietat dels més petits abans de la consulta mèdica. Gràcies a la iniciativa Nixi for the ChildrenEste enlace se abrirá en una ventana nueva, els pacients pediàtrics podran conèixer a través de la realitat virtual els espais de l'hospital on l’atendran.

Kit de realitat virtual

Amb unes ulleres de cartró dissenyades especialment per a realitat virtual en què s'insereix un telèfon mòbil, el nen podrà accedir a l'escenari virtual dissenyat conjuntament pel Servei de Pediatria de l'Hospital del Pilar i Nixi For Children. En el vídeo es pot veure a Nixi, un nen virtual que guia al pacient pels diferents espais pediàtrics de l'Hospital del Pilar: Des de la consulta de pediatria fins a les urgències pediàtriques i l’explica amb l'ajuda d'una infermera les diferents situacions.

Gafas virtualeswebGafas virtualesweb

Quan visiten al metge molts nens no saben bé què els espera o pot ser que hagin tingut una mala experiència anterior i no tenen ganes que es repeteixi" explica la Dra. Marta Quixano, cap de Servei de Pediatria de l'Hospital del Pilar. "Amb aquesta iniciativa intentem reduir aquesta ansietat i amb un ambient infantil, de conte, vam aconseguir que no ens vegin com a personatges aliens a ells sinó més aviat com algú amable que vol ajudar-los a sentir-se millor" afegeix.

"La realitat virtual és una experiència d'immersió. És a dir, els nens veuen un vídeo i tenen la sensació d'estar en un altre lloc "explica Tomàs Lóbez, CEO i fundador de l'empresa Nixi For Children. "Per exemple, els podem ensenyar la consulta de metge abans que entrin, de manera que ells ja poden fer-se una idea del que van a trobar i reduir així la seva por o la seva ansietat."

"La idea és replicar aquesta iniciativa en altres escenaris de l'hospital com l'àrea quirúrgica, diagnòstic per la imatge o el laboratori d'analítica de manera que puguem ajudar a l'infant a superar tot tipus de pors que puguin suposar els diferents actes mèdics" afirma la Dra. Quixano.

Aquesta iniciativa s'emmarca en el projecte d'humanització de l'Hospital del Pilar que té com a objectiu millorar l'experiència del pacient, en aquest cas del pacient pediàtric i de la seva família. Un pas més en el procés de renovació i innovació en el qual està immers l'hospital i en el qual l'atenció pediàtrica té un gran pes. La posada en marxa de Servei d'Urgències pediàtriques 24 hores s'ha complementat aquesta tardor amb la integració d'un nou equip d'especialistes pediàtrics al Centre de consultes externes Alfons XII a escassos metres de l'Hospital del Pilar.